USA og Konkurranse


Den 24 april så skule jeg og cheerleading laget mitt (OCT galaxy shine) reise til USA. Vi skulle stille i en konkurranse som heter Worlds, det er en av de største konkurransen for klubblag innen cheerleading. Worlds er som VM for klubblag. Dette skulle da bli min første tur til USA og Worlds noen gang. Flyet vårt gikk fra Gardermoen kl15 på mandagen. Vi hadde en mellomlanding på Island, før vi fløy videre til Orlando. Konkurransen ble holdt i ESPN parken i Orlando. Flyturene tok ca. 10 timer til sammen. Det var leid inn et kjempe stort hus som vi skulle bo i, huset hadde totalt 13 soverom. Det var dobbelt senger på alle rommen unntatt to rom som hadde to køyesenger i hvert rom. Det var noen rom som hadde 2 dobbelt senger i seg. Jeg sov på et rom med 2 dobbelt senger sammen med 3 venninner fra laget. Huset hadde også et stort kjøkken og spisebord med plass til hele laget. Det var et lite treningsrom og en stor basketball hall inni huset. Vi hadde en liten minigolf bane i hagen og en stor golfbane utenfor huset. Det var også et stort basseng i hagen med sklie. Vi hadde også med oss noen voksene på turen, mammaen min var med sammen med 4 andre voksene som også hadde barn på laget. Våre 2 trener var også med. Når vi først hadde greid å komme oss til huset ble de fleste helt sjokket over hvor stort det var, det var helt sykt hvor stort huset var. De fleste var ganske slitne etter den lange flyturene, jeg greid ikke sove på hele flyturen og var dø sliten. 

Den første dagen sto jeg overraskende tidlig opp, jeg og venninna mi var de første til å hoppet i bassenget. Store deler av denne dagen brukte vi på å bade og sole oss. Vi hadde også en trening i hagen utenfor huset. Vi gikk gjennom de forskjellige kastene og stuntene vi hadde i rutinene. Vi gikk også gjennom pyramiden noen ganger. Når treningen var ferdig gikk vi og dusja før vi skulle på walmart. Jeg kjøpte ikke så mye på walmart. Jeg endte opp med å kjøpe en pakke oreo, pringles og en blå getoraid (det er nesten som powerade), det var flere på laget som kjøpte store poser med mat og drikke. Det var helt uvirkelig å være på walmart for første gang, det føltes som uendelig butikk med alt du kunne tenke deg. Når alle var ferdig, så dro vi tilbake på huset. Vi hadde leid 5 store biler med plass til 8 personer i hver bil, bilen jeg satt i mesteparten av turen var en sølv GMC. Når vi kom tilbake fra turen så spiste vi og slappet av, vi skulle ganske tidlig til ESPN parken dagen etter så de fleste la seg ganske fort. 

Neste dag så skulle vi reise fra huset kl10 for å ha første trening i ESPN parken, som er der konkurranse blir hold. I ESPN parken er det 4 av hallen som blir brukt til denne konkurransen, det er en hoved hall som er den størst. Det er en litt mindre som heter Josten center, det er hallen vi konkurrerte i dag 2. Det er også 2 mindre haller som var north and south tent´s som var telt som var satt opp på en av fotballbanene. Det var i en av teltene vi skulle ha trening og konkurrere i på søndagen, som er første dag vi konkurrerte. Vi varmet opp og kjørte noen av stuntene på gresset utenfor, når vi kom inn i hallen så kjørte vi turnen vi hadde i rutinen. Vi fikk også gått gjennom hele rutinen flere ganger. Når treningen var ferdig skulle vi dra til en av Disney parkene. Vi skiftet og satt oss i bilene. Vi kjørte innom en subway for å kjøpe oss noe mat før vi dro til Animal Kingdom. Vi fikk noen timer inne i animal kingdom, det var en blanding av dyrepark og tivoli. Vi fikk sett på flere forskjellige dyr og prøvd noen av karusellene. Dessverre fikk vi ikke dratt på safarien som var der, vi hadde ca 30 minutter før vi skulle dra tilbake på huset og vi hadde et håp om at vi akkurat kunne rekke det. Da vi sto i kø til safarien fikk vi beskjed over høyttalerene at et dyr hadde stelt seg veien og at ventetiden ville bli ekstra lang. Vi måtte dessverre gå ut av køen, men vi fikk gått innom noen suvenirbutikkene før vi gikk ut av parken. Jeg kjøpte meg en rosa stitch, jeg syntes den var super søt og jeg er veldig glad i rosa så da måte jeg jo bare ha den med meg. Vi dro tilbake til huset og de fleste var ganske utslitt etter en lang dag. Det ble laget et mat på huset, men de fleste gikk ganske fort til sengs den dagen. 

På torsdagen så kunne vi sove så lenge vi ville, de fleste brukte starten av dagen på så bade og sole seg, litt sener på dagen så skulle vi ut på shopping. Det første shoppingsentre vi reiste til var The Florida mall, som er en av de største kjøpesentrene i Florida. Etter en noen timer på kjøpesentret og med en litt tynnere lommebok, reiste vi tilbake til ESPN parken for å se på landslaget. Det var første konkurranse dag for begge landslagene våre. Først var det coed landslaget som skulle på matta (det er landslaget som har gutter og jenter), en stund etter kom all girl landslaget(landslaget med bare jenter). Begge lagene kjørte ganske bra. Coed landslaget kom ikke med til dag 2, det er var bare de 6 beste lagene i coed som fikk konkurrere på finaledagen. All girl landslaget kom på en 6.plass et dag 1 og var med til finaledagen. Når vi var ferdig med å se på landslagene så ville de fleste ut og shoppe mer, så vi reiste videre til et annet kjøpesenter som het Mall at Millenia. Vi fikk noen flere timer å shoppe på og litt mere penger ble brukt opp. Jeg elsker jo å shoppe så dette var en sykt bra dag for meg.

Dagen etter var en litt roligere dag, vi dro på outlet og shoppet. Etter vi var ferdige på outleten dro vi igjen til ESPN parken for å heie på all girl landslaget som kom videre til finale dagen. De kjørte en mye bedre rutine denne dagen en det de gjorde første dagen, og fantastisk nok greide de å komme seg opp på en 4 plass. Det er selvfølgelig litt kjipt med en 4.plass men det er veldig bra å komme ditt fra en 6.plassen som de fikk dag 1. Når vi var ferdig med å se landslagenes premieutdeling så reiste vi tilbake til huset. VI spiste og slappet av resten av dagen.

Lørdagen hadde vi trening i en TopGun hall. TopGun er en av de største klubben i USA, det er også en av de mest kjente i hele verden. Vi hadde trening med to andre norske lag, et som vi konkurrere mot og et lag som konkurrere i en kategori over oss. I vår kategori konkurrerer vi mot to andre norske lag (Charmers og Diamonds), det var totalt 5 norske lag med i Worlds. De to andre konkurrerte i kategorien over oss. Etter en god trenings økt i TopGun hallen så var det tilbake på huset og slappe av. Vi skule konkurrere dagen etter på sa det var viktig at alle fikk i seg mat og lagt seg tidlig. 

Søndag er første konkurranse dag, vi fikk streng beskjed om at det ikke var noe bading eller soling denne dagen, vi måtte være fult opplagt og klare for å konkurrere. Før vi reiste fra huset så måte vi, fiksa all sminke, hår og skjørtet til drakten skulle være på. Vi reiste i god tid til hallen. Vi varmet opp på gresset utenfor hallen, vi prøvde å gjøre ting mest mulig likt sånn vi hadde gjort det de dagene vi trente. Vi gjorde stunt, kast og pyramide ute på gresset. Når vi var ferdig med oppvarmingen ute på gresset, skulle vi skifte til drakt toppen og gå mot hallen vi skulle konkurrere i. Vi hadde også 10 minutter oppvarming på en matte inni teltet før vi gikk ut på konkurranse matta. Når all oppvarming var ferdig så var det bare konkurransen som var igjen, jeg kjente nervene ganske godt. Jeg hadde bare vært flyer siden høst og nå skulle jeg stå på matten i Worlds det var en helt syk følelse. Jeg er på min 5 sesong med cheerleading nå og jeg har stilt i konkurranser både i inn og ut land men aldri i en så stor konkurranse som dette. Når du hører speakeren roper opp navnet på laget og du går ut på matten og du føler alle menneskene i salen ser på deg. Det er en helt syk følelse, nesten umulig å forklare. Det var flere andre norske som satt foran matten, det var veldig betryggende å høre noen norske stemmer før musikken ble slått på. Når musikken kom på så glemte jeg nesten nervene og jeg koste med masse på matta. Jeg gjorde ingen store feil i løpet av rutinen, laget kjørte et ganske bra rutine vi hadde totalt 2 "feil" i rutine som vi fikk trekk for. Treneren våre virket super fornøyde med kjøringen vår og vi var selv ganske fornøyde. Etter konkurransen så så vi på et annet norsk lag som kan nesten rett etter oss. Så dro vi tilbake på huset for å spise og slappe av, alle de 3 norske lagene vi vår kategori kom videre til dag 2. Vi kom på en 35. plass av totalt 44 lag. Vi stilte med en ganske mye letter rutine en de beste lagene. Vi er jo egt vandt til å stille i kategorien over her i Norge, men vi stilte da i level 5 når vi var med i Worlds. På kvelden reiste vi til Magic Kingdom, som er en av Disney parkene i Orlando. Vi var det bare for å se fyrverkeriet over slottet og så dra hjem igjen. Vi måtte legge oss ganske tidlig denne dagen også, vi skulle konkurrere sykt tidlig på mandagen. 

Konkurranse dag 2, da var det bare så sette på vekkeklokka, vi hadde konkurranse tid 9:50, da skulle vi være klare bak konkurranse matta. Alle måtte stå opp tidlig for å spise frokost, sminke oss og fikse håret. Vi reiste med godt tid til hallen, vi gjorde ting ganske likt som dagen før. Vi varmet opp det vi kunne på gresset utenfor, før vi gikk inn på oppvarmings matten. Vi skulle konkurrere i en litt større hall i dag. Jeg viste ikke hvordan det kom til å se ut når vi gikk inn på matta, det var en litt ekkel følelse. Laget kjørte litt dårligere en det gjorde på dag 1, vi hadde totalt 4 "feil" som vi får trekk for. Etter konkurransen stuntet vi og tok en del bilder, vi tok også bilder med et annet norsk lag. Vi dro hjem til huset etter konkurransen og dusjet og ordnet oss, før vi dro ut til enda en av Disney parkene. Denne ganger reiste vi til Hollywood studios. Jeg ble egt ganske skuffet over parken det var to attraksjoner som vi prøvde i parken, Rock 'n' Roller Coaster og Tower of Terror het dem. Vi tok først Rock 'n' Roller Coaster som er en berg og dal bane, den var ganske bra men bare veldig kort med veldig lang tid i kø. Tower of Terror var veldig bra, det var ikke så lang kø og selve karusellen varte mye legere. Det var også en historie med hele karusellen. Dessverre begynte det å regne mens vi var i parken, men vi fant oss et sted å spise med god mat og drikke til regnet gikk bort. Jeg og venninna mi gikk selvfølgelig innom en suvenirbutikk, der kjøpte jeg en sånn bamse putte som ser ut som Simba fra Løvenes konge. En av jenten på laget hadde bursdag den dagen så vi hadde ordnet til et lite suprise party for henne hjemme på huset. Det var lagd muffins og kjøpt inn masse godteri. Vi hadde hengt opp en pinjata i basket ball hallen. Vi hadde det kjempe gøy og vi kunne endelig være oppe så lenge vi ville. Vi måte pakke litt så vi var klare til å reise hjem dagen etter.

Tirsdag var dagen vi skule reise hjem. Det hadde vært en helt sykt bra tur. Vi dro til flyplassen i Orlando og fløy til Island så videre hjem til kalde Norge. Vi hadde kjempe fint være store deler av turen, vi hadde ca. 36 grader mesteparten av turen. Jeg håper virkelig jeg kan få være med på en tur til som dette. Jeg er helt sikker på at dette har vært de beste dagene i mitt liv så langt. Tusen takk for en fin tur. 

Tenke jeg skule ta med noen bilder fra turen: 

 

Dette var første turen til ESPN parken.

 

Det store treet som var inni Animal Kingdom

 

Dette er bilder fra treningen vi hadde utenfor huset. 

 

Litt av det jeg shoppa første shopping dag.

​​

 

Fra treningen I Top Gun hallen, sammen med de to ander norske lagene. 

 

Detter er fra fyrverkeriet i Magic Kingdom parken.

 

Dette er bilder vi tok etter konkurransen dag 2 (det er jeg som flyr på dette bilde)

Dette innlegget ble kanskje litt langt men håper det var interresant å lese.

- Sarah<3


 

Én kommentar

Helena Søgaard <3

18.06.2017 kl.18:46

Morsomt å lese om<3

Skriv en ny kommentar

Sarah Katle

Sarah Katle

16, Oslo

Kategorier

Arkiv

hits